MKV gör succé på Manhattan!

Nu är vi framme i New York! ...och sen skulle jag kunna skriva "och allt har gått bra". Men det gör jag inte. Lyssna på den historien istället... (inlägget är kanske i längsta laget, men helt klart att läsas!)


Föreställ dig följande:

Du heter nu Leonard och är en 23-årig MKV-student från Hisingen som precis avslutat dina tre års studier med en termin på Wintorph University i South Carolina. Innan det är dags för hemfärd till Sverige har du beslutat se dig omkring i USA och ska resa till New York med fem klasskamrater.

Ni ska stanna i en vecka och har du har bokat en stor lägenhet för sex personer långt i förväg på internet genom en känd förmedling. Lägenheten ligger på Manhattan och du betalar 582 dollar i deposition i samband med bokningen. Du får instruktioner per e-mail att gå till en viss restaurang och fråga efter en man vid namn Angel som ska ge dig nyckeln.

Resan går bra och strax efter lunchtid hittar du Angel som dock verkar väldigt förvånad när du säger att du är där för att hämta nyckeln. Då släpps bomben. Plötsligt har lägenheten blivit översvämmad och bokningen är tillbakadragen. Detta utan att du fått veta något. Mannen som skulle ge dig nyckeln (med det något missvisande namnet Angel) är bara en mellanhand och kan inget göra. Du står nu på Manhattan - med två polare, och tre till är på väg - utan någonstans att sova över natten.

Du och dina två kompisar börjar så leta efter ett hotell med plats för hela sällskapet för natten. Under tiden är polare nummer fyra och fem på väg i en taxi, fortfarande i tron att den bokade lägenheten fortfarande är boendet för en vecka framöver. Du får sms från dem där de undrar om du fått nyckeln till lägenheten, men du vill inte oroa dem, utan skriver att "Vi har lite att prata om". På efterföljande fråga om något är på tok, svarar du att "vi har lite problem med logistiken, hehe!".

Vi snabbspolar lite och nu är klockan 19.12 samma dag. Dina fyra kamrater och du har nu funnit ett nytt boende som är bokat från och med nästa dag. Detta efter ca en timme intensivt letande på internet. På grund av att det är så sent inpå får du några hundra dollar i rabatt och boendet är nu plötsligt billigare än det första skulle varit. Inte fel alls. Återstår att se om vi kommer se röken av depositionen.

Det var ett kort referat från dagens händelser. Dagen då MKV intog Manhattan!

Fredrik

Fotnot: Klasskamrat nummer sex, en skojfrisk värmlänning vid namn Martin, är ännu i skrivande stund lyckligt ovetandes om dramatiken som utspelats. Hans flygplan är försenat, men han bör vara här när som helst.

Kommentarer
Postat av: Joel

Men dra på trissor!

2010-05-10 @ 03:31:40
Postat av: Per

Haha.. det är sådant som gör resor intressanta när de ska återberättas hemma i Sverige sen =)

2010-05-11 @ 04:26:56
URL: http://kv07australia.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0