Sara har en lugn helg...

...och ska försöka vara duktig att spendera kvällen med lite homework inför nästa vecka. Både jag och Fredrik har relativt lite att göra innan spring break om vi jämför med Anna som har både prov och inlämningsuppgifter. Jag tänkte ta tjuren vid hornen och skriva klart det som professor Trujillo vill ha på tisdag. Vi får se hur långt jag kommer. Som tur är unnar jag mig Never stop och Mike and Ike ikväll.

Sara


Tack mamma Kerstin!

Jag fick en glad överraskning idag när jag snällt bad Fredrik om lite medicin mot min förkylning. Han har fått paket från mamma Kerstin (som ni kanske vet fyller ju Herr Lindeborg snart år så paket på posten tas mer än gärna emot, adressen finner ni längst ner i inlägget). Mamma Kerstin är dessutom så snäll så hon tänker även på mig. Jag skrev ju ner en önskelista på vad jag önskade mig från Sverige och nu har jag fått lite efterlängtat svenskt godis! Jag ska spara det till ett tillfälle när jag känner att jag verkligen är värd det (kanske redan ikväll?).

Hur som helst, men det här inlägget vill jag säga tack till mamma Kerstin!

Sara

PS. Vår adress är:
3305 W Foster Ave,
60625 Chicago, IL

Nya foton!

 

 

 

 

 

 

 

Fredrik


Bota is in the house!

Nu är fröken Bota äntligen här och resan har gått bra! Jag hittade henne utan problem vid Union Station och just nu visar Sara henne sitt rum.

Ni som känner Cassandra vet att hon gillar att säga "oj!" lite då och då när saker inträffar eller när hon ser något spännande. Och jag rapportera att det har hon inte slutat med. Tvärtom. Jag tror att vi hann med ett "oj!" för varje skyskrapa när vi gick genom stan. Och det finns ett par skrapor i Chicago...




Snart ska vi visa henne matsalen. Förmodligen blir det ett par "oj!" där också. Kanske ett per pizzaslice eller så.

Vi tycker i alla fall att det är jättekul att hon är här! Handen på hjärtat så har vi nog ändå saknat alla hennes "oj!"...

Fredrik

Gooooo Bulls!

Hej!

I går var vi på NBA-basket! Tack vare Saras "connections" med Black Student Assoication på North Park blev Anna, Sara, Adrian och jag bjudna på matchen. Inte fel alls.


 



Med mängder av timeouts och speluppehåll hann vi få se och upplevea både flygande jättekossor, amerikanska cheerleaders, operasång, signerade matchtröjor komma ner med minifallskärmar från taket, cirkusgymnaster, animerade tjurar som springer in i en Knicks-buss, hopprepsakrobater och även dansande pensionärer som svingade rockringar som de inte gjort annat. Amerikanarna vet hur man bjuder på show...

Basketmatchen då? Ja, av oss fyra är det nog bara Adrian som kan avgöra om den var bra eller inte och han såg nöjd ut. Chicago vann relativit enkelt med siffrorna 118-85. Ikväll möts lagen igen. Det återstår att se om tjurarna kan vinna utan att vi är på plats!

 

Tack till BSA för biljetterna!

Go Bulls!

Fredrik


Nu är Cassandra snart här!

Världens bästa Cassandra kommer på besök i morgon torsdag!

Då ska jag hämta henne på Union Station nere i stan. Själv. Alla som känner till mitt lokalsinne förstår att det är lite av en chansning. Nu vill jag inte skrämma upp vare sig Cassandra eller hennes snälla (och mysiga!) mamma. Jag har allt koll på vart jag ska.

Tror jag.

Fredrik

Happy Valentine's day!

As an American would say.

Har precis kommit hem (klockan är 01.40 amerikansk tid) efter att ha sett filmen Valentine's day med Sunday, Alex och två tjejer till. Ni som känner mig vet att jag är svag för mysiga, töntiga, förutsägbara filmer. Ah, den här filmen fick mig att må bra. Fredrik är ute med Adrian ikväll, killkväll! :) Jag och Anna hade tjejkväll igår med allt vad det innebär (lite shopping, några öl och Dear John). I cafeterian häromdagen var det lite alla hjärtans dag-firande vi passade på att få en exlusiv hälsning från vår vän PD Lee.


Happy Valentine's day (bi bör vakna vid den här tiden)!
Sara

Cravings!

Jag har mina första cravings (begär) efter svenska saker. Jag önskar mig:

Nonstop (Marabou)
Neverstop (Marabou)
Ahlgrens bilar
Lipsyl från Apoteket (Nueva, den förpackningen som är ljusblå och vit)
Tuggummi (Extra Professional, tuggummin här är inte som tuggummin hemma)
Svensk mat!
Några personer jag saknar (ingen nämnd, ingen glömd)
Förfest med bästa KV07 för att sedan knalla vidare mot Akademien (jag saknar er)!

GE MIG NU!

P.S Tack mamma Kerstin för godiset som du skickade. Fredrik har varit snäll och bjussat på det vilket jag verkligen uppskattade. Men vi vill ha meeer (tror faktiskt att Fredrik också har några cravings)!


Sara

Vi är nyfikna på dig!

Vi vill veta vilka ni är som besöker vår blogg. Fyll i vilken kategori du tillhör nedan är du snäll!




Goooo Saints!

Hello!

Antar att ni inte missat att det varit "Super Bowl Sunday" här i staterna? "The Saints" från New Orleans vände och vann till slut över Indianapolis Colts och det gillades i den stora aulan där Sara, Anna, jag några hundra studenter till såg matchen. Eller som min rumskompis Evan uttryckte det "Efter det som hände med stormen Katrina var det nog bara folk från Indianapolis som inte höll på Saints i kväll."

Skolan bjöd förresten på snacks, godis och pizza till matchen. Det säger lite om hur stort Super Bowl är här.



Så Högskolan i Jönköping: Under den avgörande omgången i Allsvenskan tar jag gärna en kebabpizza med extra sås. Och chips. Och godis. Och läsk. Det är bra så.

Fredrik

"Hur kunde jag?"

Sara Olofsson är strukturerad. Sara Olofsson planerar. Sara Olofsson glömmer aldrig något. Aldrig.

Så... hur KUNDE hon då glömma sitt id-kort igår? Och varför kom hon inte på det förrän vi precis skulle gå in på nattklubben? Ja, det är nu frågan som samtliga av världens forskare just nu har på sina bord.

1,5h timme tog det fram och tillbaka för att hämta fröken Olofssons id-kort. För att forskarna ska få lite material att studera kommer här ett klipp från händelsen:



Fredrik

Vi räknar ner...

... till flera saker som vi har planerat. Se våra nedräkningar lite längre ner, till höger här på bloggen.

Det tillkommer säkert flera kuliga grejer, men så här ser planerrna ut just nu:

  • Cassandra lämnar Windsor i Canada och besöker oss 18 februari vilket ska bli kul!
  • Sen i början av mars, nämligen på det eminenta datumet 5 mars, bär det av till Mexico och springbreak-firande i Cancun!
  • Tillsammans med flera andra av våra klasskompisar från MKV ska vi hyra en lägenhet i New York strax efter att vi slutat skolan, 9-17 maj.
Sen har vi självklart mer vi vill uppleva, men det återkommer vi till.

Fredrik

Skön snubbe!

Tänkte bjuda på en skön snubbe som vi träffade under vår andra helg i Chicago. Detta var klockan tre på natten på väg hem efter en lång pubrunda. Håll ut och se hela klippet. Han är lite stollig.

Sara


Det är kul att få paket!

Tack morsan!






Och bli nu inte förbaskad för att jag la upp brevet! Din 50 år gamla skolengelska är ju riktigt bra! =)


Fredrik

På besök i Milwaukee!

Hej hallå!

I helgen var Sara och jag på besök hos min kompis Jimmie, ursprungligen från Vimmerby, och hans fru Heidis familj i Milwaukee, Wisconsin. Jimmie pluggade på Tekniska Högskolan i Jönköping för ett par år sedan och gjorde då en utlandstermin i Milwaukee där han träffade Heidi. Nu är de gifta och bor i Waukesha, strax utanför Milwaukee.

06.30 tog vi bussen från campus till metro-tåget som tog oss till Greyhound-stationen downtown Chicago där bussen mot Milwaukee skulle avgå 7.50. Vi hittade stationen ganska enkelt och allt var frid och fröjd. Men sen blev det desto nervösare. Ett tag var vi osäkra på om vi skulle få gå på bussen överhuvudtaget. Efter att ha pratat med två vakter och terminal-chefen fick vi dock till slut gå ombord. Vi kan väl inte rå för att universitetets skrivare är inställda på att skriva ut på båda sidorna automatiskt. Och inte visste vi att vi inte fick skriva ut mer än en kopia av biljetterna heller... Men på bussen kom vi som sagt.






Efter att vi träffat Heidis familj bar det iväg till en bowlinghall där tiden förmodligen stått stilla sen 50-talet. Jukeboxen drogs på på full volym och sen var det bara att köra igång "Super Bowlorama"-turneringen som gick av staplen för första gången i historien. Båda lagen värmde upp med lite öl och snacks. Vem bowlar inte bättre med ett par bitar friterad ost innanför västen? Nyttigt OCH bra för bowlingsnerverna!

Sverige ställde upp med följande lag:
Jimmie Dahlström
Heidi Dahlström
Sara Olofsson
Fredrik Lindeborg

USAs uppställning:
Mike Andersen - Heidis bror
"Big A" - Heidis pappa
Amy - Heidis syster
Nick - Amys pojkvän
Coach: Wendy Andersen - Heidis mamma



"Big A" ses på bilden ovan fira en av sina strikar. Saras teknik är oklanderlig på nästa bild. Här ser ni även Sveriges mycket fina resultat efter ca en och en halv serie. USAs "poängskörd" väljer vi att inte presentera med respekt för våra motståndare. Men Sverige gick segrande ur striden! Med Vimmerby-dominans i poängskörden dessutom!




Sen åkte vi tillbaka till familjens hus där priscermonin uträttades och Jimmie fick sina välförtjänta pengar. Vi hade alla satsat 5 dollar, så 40 bucks gick till Jimmie. Men nobel som han är delade han prissumman med undertecknad som bara hamnade tre futtiga poäng efter i slutsammanräkningen.

Några wieners senare kom så pizzan och efter lite att vi spelat lite sällskapsspel tog vi en bild av hela gänget. Från vänster: (jag), Mike, Amy, Nick, (Sara) och Heidi. Undre raden: Jimmie, Wendy och "Big A".

Sen drog vi hem till Heidi och Jimmies lägenhet och efter det avslutade vi dagen på Starbucks innan det var dags för hemresa. Den här gången utan problem med biljetterna...

Tack för en trevlig dag, Andersens och Dahlströms!

Fredrik

ps. OM det nu var nån mer än morsan som blev orolig av mitt förra inlägg så kan jag nu lugna er med att allt är som det ska, jag har varken blivit utkastad eller hemskickad. =) ds.

Sara + NBA-spelare + irl = SANT

Nej, jag har inte påbörjat min kändisspaning i USA ännu och trots det har jag redan träffat en kändis. Kanske inte kändis hemma i Sverige, fast här i Chicago är han stor. Både till längden (206 cm) och om man ser till kändis-status. Jag har nämligen lyckats hamna på samma foto som Chicago Bulls- och NBA-spelaren Luol Deng.

Ni kanske undrar hur det kom sig att jag träffade honom... Det var nämligen så att min kompis Nyajouk (som även kallar sig själv för Sunday eftersom Nyajouk betyder just söndag) frågade om jag ville följa med henne och några andra på ett event för "The lost boys of Sudan". Självklart ville jag det och Loul Deng var en av gästerna under dagen.

Jag lyckades inte få någon bra bild på bara oss två (vet inte om han tyckte att det var jobbigt att vara med på samma kort som mig, det är väl roligt att få ta kort med mig?). Däremot lyckades jag ta några någorlunda bra på honom när han pratade om sig själv och med resten av gänget från North Park.


Sara

RSS 2.0