Middag hos släktingar ikväll

Tjena!

Ikväll ska Sara och jag till mina släktingar som bor bara ett stenkast från universitet. Vi är bjudna på middag. Jag har med mig massa gamla foton på svenska släktingar hemifrån. Sara har med sig Marianne-karameller.

Ska bli kul!

Fredrik

Tack till Tellusborna!

Jag fick paket. Tror det kom igår, men jag hämtade det idag. Tack för lite svenskt godis! :) Jag tänkte bjuda en av mina klasser på Djungelvrål på torsdag. Återkommer med deras reaktioner!

Sara

Sista projektet i Advanced Graphic Design!

Det börjar dra ihop sig till avlsut i många kurser. Själv har jag ett tal i Public Speaking, en grupprapport och presentation i Foundations of Marketing och ett digital målning samt prov i Digital Imaging (Photoshop) att beta av den här veckan.

Ikväll hade vi sista lektionen i min Advanced Graphic Design-kurs. Nästa vecka ska vi lämna in alla uppgifter och projekt vi gjort för en slutlig betygssättning.

I sista projektet har vi jobbat med att ta fram en grafisk identitet för en valfri, verklig eller påhittad, non-profitorganisation. Jag valde att göra en amerikansk tvilling till friends som jobbar för att motverka mobbning i svenska skolor. Min påhittade organisation utbildar lärare och andra i skolan för att de lättare ska förebygga och agera mot mobbning.

Ta fram logotyp och en stationery (dvs brevpapper, visitkort och kuvert) var uppgiften.

Så här blev resultatet:




Mitt budskap som jag ville förmedla var "There is a way out of bullying" vilket jag försökte göra med symbolen som dels är ett R som i "Respect", men också en väg med två vägval varav det ena är "vägen ut ur mobbning".

Och ja, kuverten är utskurna för hand och limmade så att de "funkar på riktigt".

Nähä. Nu är det sovdags!

Fredrik

Americans trying Swedish snus!

Vad jag skrattade igår. Tre av tjejerna på min våning testade svenskt snus. Det här snuset kom jag över när vi va på Duffys som Fredrik bloggade om i förra veckan. Två tjejer delade ut smakprover på General-snus. Tjejerna på min våning fick testa General-snus med mintsmak. Lena blev lite dizzy och hade svårt att gå rakt. Här kommer ett kort klipp.

Sara


Vad har vi missat hemma?

Om en månad och tre dagar landar Sara och jag på Arlanda. Då har vi hunnit med massor med saker här i staterna och även utanför.

Men vad har vi missat hemma? Några sköna nya teveserier? Nått skvaller? Skandaler?

Dela med det du tror vi missat. Men du, vi läser Aftonbladet ibland så större nyheter som vulkanåskmoln, prinsess-pojkvänsskandaler och HV-guld har vi snappat upp så det behöver du inte ta med...

Så få höra i kommentarfältet, vad har hänt i Jönköping, Falun, Vimmerby och övriga Sverige när vi varit borta?


Fredrik

The Beggar's Opera

North Park anordnar massor av olika saker här. Någon gosspelkonsert där, spring fling-event där, Super Bowl-tittande, bio-filmer, teater och opera.

Jag har varit på opera för första gången i mitt liv. Jag vet inte om det var en "riktig" opera för de pratade emellanåt. På en "riktig" opera sjunger de väl hela tiden? På något främmande språk dessutom. Operan utspelade sig i 1800-talets London bland pimpar och horor (hussies kallades dem). Sofia Nilsson, du hade inte orkat titta på operan med mig. De hade nämligen konstiga kläder på sig! ;) Ett riktigt kostymdrama.

Sara

Vad vill du läsa om?

Kommer du ihåg det här inlägget?



Ni kunde som bekant välja på:
(det vi redan gjort i fetstil)
  1. En rundtur på campus genom foto eller film
  2. Vi beskriver våra kurser och lärare
  3. Fredrik presenterar sin rumskompis genom en intervju
  4. Fler foton från när vi tränar gymmet
  5. Videoklipp a lá Cribs där vi visar våra hur vi bor i våra dorms
  6. Ditt eget (fullt genomförbara) förslag
Vad vill ni se nu?

In med förslag i kommentarsfältet!

Nu blire en dusch efter en badmintonmatch med Sara. Sen mat och lektion.

Ha det gött!

/Fredrik

Party at Duffys!

Igår var vi en sväng på Duffys som är en bar med livemusik och öl för en dollar. Förutom Sara, Adrian, Anna och jag hängde även norska Ina, Dasha från Ryssland och Carlos från USA/Dominikanska Rep. med.






I bilen till klubben kopplade vi in Dashas iPhone till bilstereon och spelade bland annat ABBA, vilket Carlos aldrig hört innan, och Ace of Base. Men kvällen favorit... i alla fall för mig... blev nog ändå den här trallvänliga biten som jag aldrig hört innan:


Har du bråttom så spola förbi det 2 minuter långa introt...
Fredrik

Massor med nya foton!

Hallelåå.

Nu har vi äntligen uppdaterat våra gallerier på Facebook.












Klicka här för Saras uppdaterade galleri och här för henns helt nya med bilder från när hon fick besök hemifrån.

Fredriks senaste galleri hittar du här.

Fotnot: Tycker du våra gallerier har för många bilder? Då kan vi avslöja att sedan vi kom till USA 5:e januari har Sara tagit över 700 foton, medan Fredrik ligger på strax över 6000. Var glada att vi inte låter er bläddra genom ALLIHOPA...

Mycket nöje!

Lektion 1

Anna har blivit min personliga tränare när det gäller styrketräning. Första lektionen hölls idag, helt spontant. Anna kom med den briljanta idén att lära mig några övningar för axlarna. Jag vet en (fröken Olofsson) som kommer ha träningsvärk i morgon. Vi får väl se om det blir några fler lektioner än bara den här. Jag måste erkänna att jag nästan hoppas på det, för även om jag tycker att det är lite jobbigt att styrketräna så va det ändå ganska kul på samma gång. Men det stannar mellan dig och mig, det behöver vi inte säga till alla andra!



Ni som känner mig vet att jag har svårt hålla fokus en längre tid på en och samma grej. Jag vet inte hur många gånger David har fått höra "Näe, nu gör vi något annat för det här va inte kul." Anna höll stenhårt fokus fram tills jag ballade ur. Jag kanske har sumpat mina chanser till att få en andra lektion...


Sara

Edit: Min personliga tränare (Anna) tillägger att det är tur att hon har tålamod. "Sara är ett hopplöst fall."

Familjen Olofsson i USA!

Som ni säkert har läst har jag haft min familj på besök i två veckor. Två roliga veckor med mycket skratt och gnäll. Att vara turist i Chicago är verkligen utmattande men intressant. Eller vad säger ni? Jag är jätteglad att ni kom hit och hälsade på mig. Jag behövde det! :) Och eftersom en bild säger mer än tusen ord...






Sara

Jo...

... vi lever! Men vi har inte riktigt tid att blogga så mycket just nu. Sara försöker tillbringa så mycket tid med sin familj som möjligt innan de åker hem och Fredrik söker jobb på hemmaplan så det står härliga till. Bland annat.

Men vi smider planer för framtida inlägg, det ska ni veta!

Har ni några önskemål om vad vi ska skriva om förresten?

Bjuder på en bild på min nyinköpta NPU-mugg...


Fredrik

Happy Easter!

... och Glad Påsk!

Hoppas ni har det bra hemma i Sverige med påskägg och god mat så det står härliga till. I matsalen här finns varken ägg eller påskmust, men vi klarar oss i alla fall.

Bjuder på lite vårtecken från campus:

Fredrik

 


Kommer snart på bio!

 

Fredrik


RSS 2.0